Turcsányi Tibi - kiskora óta a színpadon

2021. 08. 21.

Turcsányi Tibi felvidéken született és élt 18-éves koráig. Ápoló akart lenni, de cukrász lett. Kiskora óta vonzza az éneklés, a szereplés.

„Ha volt az oviban, vagy az iskolában 3-4 produkció valamilyen rendezvényen, én mindegyikben benne voltam. Szerettem ezt a világot, szívesen szórakoztattam a közönséget. Eleinte szavaltam, táncoltam, majd az iskolában jött igazán az éneklés. Tagja voltam a suli énekkarának. Szerettem csinálni; azt is imádtam benne, hogy rengeteg faluba, városba eljutottunk előadni a repertoárunkat, ami főleg népdalokból állt. Érdekes módon azonban már akkor éreztem, hogy szeretnék szólót énekelni.” – így nyilatkozott a Magyarzene Magazinnak

18 éves korában Budapestre költözött, hogy szerencsét próbáljon és egyben megvalósítsa az énekléshez fűződő álmait.

Olyan országosan ismert és elismert zeneszerzők készítettek neki zenét, mint Závodi Gábor, Burai Krisztián, Szepesi Zsolt, Demko Gergő, Pál Benjámin, Fenyvesi Attila és sorolhatnánk.

Készített közös dalt a Sztárban Sztár Leszek döntős Sebestyén Katjával, a Megasztár döntős Fekete Dáviddal, az X-faktorból ismert és azóta Éjjel Nappal Budapest főszereplő Batánovics Lilivel, de a Children Of Distance több dalának női előadójával Ladányi Patrícia Pattyval is.

Rendszeres szereplője a Zenebutik és Muzsika TV-csatornáknak. Dalaival több ismert rádió rotációjában is találkozhatunk és gyakran feltűnik különböző televíziós műsorokban is.

2020.02.05.-én megjelent Tibi és Sebestyén Katja (Sztárban Sztár Leszek döntős) közös dala és videoklipje. A dal zenei producere Demko Gergő volt, a dalszöveget pedig Tibi írta.

2020.04.16.-án megjelent az ,,Együtt menni fog!” című dal és videoklip, amelynek szövegét Tibi írta, zenéjét pedig Kardos Roli készítette. A dalt a kialakult járványhelyzet ihlette és kitartásra buzdít.  A iTunes Top 200 Tracks Hungary Pop Chart listán, 2. helyezést ért el.

2020.11.25.-én megjelent Tibi legújabb dala és klipje, amely a ,,Megéltem Már” címet kapta. A dal szövegét Tibi írta, a zenéjét Pál Benjámin (A dal, X-faktor, A38) készítette. A stúdiómunka és mastering Demko Gergő munkája. A klipet az Almost Already készítette. A dalhoz készült egy remix is, amelyet Keserű Tomi (Rádió 1 műsorvezető) és csapata készített.

2021.05.23.-án megjelent a ,,Millió Ok” című dal és hozzá egy videoklip. A zenét Pál Benjámin készítette, a stúdiómunka és mastering Demko Gergő munkája, a dal szövegét pedig Tibi írta.

2021.07.11.-én megjelent a legújabb dal, amely a Budapest címet kapta. A dalszöveget Tibi írta, a zenét Kovács Ádám készítette, a stúdiómunka pedig Botlik Matyi nevéhez kötődik. A premier a Petőfi Rádióban volt, egy interjú keretében. A dalhoz videoklip is készült, Kovács Ádám – SHAPES jóvoltából.
Tibi több, mostanában megjelent dalát ITT töltheted le. Megtalálod őt az ismert streaming platformokon is. Jó hallgatást!

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink