Spotify for Artists - mire jó, hogyan használjam?

2020. 09. 30.

A Dalok.hu fő profilja a zeneterjesztés, de mindig is igyekeztünk többet adni. Rendszeresen értesítjük partnereinket a különböző platformok újdonságairól, eszközeiről és azok használatáról. Ezeket az információkat a leendő partnereink számára is elérhetővé tesszük, ezzel segítve a zenészeket eligazodni a folyamatosan változó online zenei világban.

Nemrég írtunk a Facebook új zenei szabályairól és a Spotify magyarországi playlistjeiról. Most kivesézzük a Spotify for Artists alkalmazást.

A Spotify for Artists olyan felület, amely lehetővé teszi a művészek számára, hogy kézbe vegyék megjelenésüket a Spotify-on. Igényelhetnek egy profilt, amelyhez feltölthetnek képeket, biográfiát, fejlécet. A Spotify által igazolt (kék pipával ellátott) profil megkönnyíti azt is, hogy az előadó összes kiadványa egy helyen legyen elérhető és jó helyre kerüljön. 
Ezen a felületen keresztül a művészek áttekintést kapnak a platformon való jelenlétükről is, jobban felmérhetik közönségüket, lejátszási listákon keresztül kapcsolatba léphetnek követőikkel.

 

Profil igénylése

Jelentkezz be a https://artists.spotify.com webhelyre a Spotify-fiókoddal (ha nincs, regisztrálj).
Igényelj egy művész profilt. Meg kell osztanod néhány személyes információt, és igazolnod kell magad az előadó közösségi csatornáin keresztül. A Spotify felülvizsgálja a kérést és kapcsolatba lép Veled.
Felhívjuk figyelmedet, hogy csak a művészek (vagy a menedzsment és a kiadó) férhetnek hozzá ehhez a felülethez.

 

Playlistek

A Spotify playlist az új rádió! A sokak által hallgatott playlistre való felkerülés hasonló értékű, mintha egy menő rádióban rendszeresen játszanák a dalaidat. A Spotify for Artists használatával elküldheted a szerkesztőknek a dalodat - fontos, hogy ezt megjelenés előtt legalább 3 héttel tedd meg! 
Az új dalt hozzáadják a követőid által látható Release Radar listához is.
A megjelenést mindig egyeztesd velünk, ha nem kapunk pontos dátumot, akkor a Spotify beérkezési sorrendben dolgozza fel az albumokat. 
Fontos! A Spotify a napokban elindított magyarországi playlisteket, ezzel felértékelődött a playlistre való felkerülés. Bővebben ITT. 

 

Playlist típusok

Személyre szabott listákat az egyes hallgatók egyedi ízlése, szokásai alapján algoritmusok generálják. Pl. Discover Weekly, Release Radar, Wrapped (szezonális), Summer Rewind (szezonális).

Szerkesztői listákat a Spotify szerkesztői készítik. Ha dalod szerepel egy ilyen listán, van lehetőséged egyedi link segítségével megosztani azt. A link biztosítja, hogy megtekintői a következő 24 órában a Te számaidat lássák a lejátszási lista elején.

A hallgatók által készített playlistek nagyszerű módja annak, hogy a rajongóidon keresztül újabb emberekhez jusson el a zenéd.

Készíthetsz saját lejátszási listákat is, és megjelenítheted azokat az előadó profilján. Kitűnő eszköz, hogy megmutasd a zenei ízlésedet és természetesen a saját zenédet is.

 

Hagyunk kis időt a fentiek elsajátítására, nemsokára folytatjuk új tippekkel!
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink