Sok fesztivál elmarad, de van, amelyik nem

2020. 07. 30.

Július 30-án döntött a kormány: augusztus 15-étől sem lehet 500 főnél több résztvevővel zajló zenés, táncos rendezvényeket rendezni Magyarországon. Megnéztük a fesztiválok első reakcióját a döntésre.

Fishing on Orfű 
"Elképesztően szomorúak vagyunk. Rengeteg munka, egy teljes átszervezés, valamint számos B-terv kidolgozásának erőfeszítései kerülnek most a kukába. A legvégsőkig szerettük volna, hogy biztonságosan összejöhessünk Orfűn a nyár végén, de minden lehetőséget végiggondolva most ki kell mondanunk: a 2020-as Fishing on Orfű elmarad. A belépőket természetesen visszaváltjuk. Viszont akkora a baj, hogy – történetünk során először – a segítségeteket szeretnénk kérni!
Ha fontos neked a Fishing, ha jelent valamit neked ez a fesztivál, ha a szíveden viseled a jövőjét, akkor arra kérünk: támogass bennünket. Holnap, azaz pénteken indítjuk el a jegyvisszatérítést, ami egyben egy támogatási rendszer is lesz. Itt dönthettek arról, hogy lehetőségeitekhez mérten a jegyeitek értékének bizonyos százalékát nem kéritek vissza, és ezzel a fesztivált támogatjátok. Természetesen lesz módotok arra, hogy a teljes jegyárat visszakérjétek!"

Kolorado Fesztivál
"Sajnos a kormány mai bejelentése után már biztos, hogy idén nem lehet Kolorádó Fesztivál.
Egy évnyi szervezés után, kétszeri dátummódosítással a hátunk mögött azt érezzük, mindent megtettünk. Sajnos ez most nem rajtunk múlt. Csapaton belül korábban született egy mondásunk: addig toljuk, amíg lehet. Így is tettünk, és úgy gondoljuk, megérte a végsőkig küzdeni. Az biztos, hogy ezután nem lesz egyszerű, hiszen ez a döntés az egész szakma számára nehéz időket üzen.
Nagy szükségünk van a támogatásotokra ahhoz, hogy fedezzük az idei költségeinket, valamint, hogy jövőre minden eddiginél jobb Kolorádót tudjunk szervezni. A támogatás ezúttal leginkább azt a döntést jelenti, hogy mit tesztek a már megvásárolt bérletekkel. Nagyjából egy hét múlva jelentkezünk a pontos infókkal, hogy mi a teendőd, ha támogatnál minket, átvinnéd a bérleted jövőre, vagy visszakérnéd a megvásárolt bérleted árát."


Fekete Zaj 
"A kormány mai bejelentése után azt az utat választottuk, hogy megrendezzük a fesztivált, de az eddigieknél kisebb befogadóképességgel. A Fekete Zaj eddig is egy kicsi és családias rendezvény volt, most méginkább erre lehet majd számítani - annak ellenére, hogy idén az előző évekhez képest nagyobb volt az érdeklődés a fesztivál iránt. Találkozunk 2020. augusztus 19-22. között a Mátrában!"

SZIN 
"Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár” - de megértjük a helyzetet, és bízunk abban, hogy jövőre újra éled a fesztiválszezon. Hiányozni fogtok!"

Strand Fesztivál 
"Nagyon sajnáljuk… 😢
Minden eddiginél jobban vártuk az ideit. Azért nem soroljuk fel, hogy mi mindennel készültünk, mert se a Ti, se a saját szívünket nem akarjuk fájdítani.
Nem vártuk, ugyanakkor a lelkünk mélyén számítottunk is erre a helyzetre, hiszen 2020-ban minden fesztivál elmarad, szerte a világon.
Nehéz lesz most a jövőre koncentrálni, de azt el kell mondanunk Nektek, hogy a mi szervező csapatunk túlzás nélkül rajong a STRANDért. Éppen ezért biztosra vesszük, hogy pár nap múlva fel fogunk állni és azon törjük majd a fejünket, hogy hogyan építsük fel a 2021-es fesztivált."

Elmarad a B My Lake, a Veszprémi Utcazene Fesztivál eddig a pillanatig még nem nyilatkozott. Egy korábbi mondatát osztjuk meg, ami a weboldalán  található:


"Nem szeretnénk azt a látszatot kelteni, hogy minden rendben van - nem is gondoljuk így -, de ha a nálunk sokkal okosabbak azt mondják, le a cipővel,
akkor mi örömmel kontrázunk rá, hogy éljen a mezítláb..."


FEZEN Klasszik 
"Akinek van már jegye, annak ezúttal is több lehetősége lesz a beváltásra:
📌 Váltsatok élményre: A kormánydöntés értelmében 500 főig továbbra is tarthatunk bulikat, így van már egy elég jól összerakott őszi szezonunk rengeteg nagy kedvenccel, és dolgozunk egy erős augusztuson is, hogy ne maradjatok koncertek nélkül.
A Klasszik jegyeket beválthatjátok bármelyik FEZEN-es eseményünkre, akár koncertekre, akár a jövő évi fesztiválunkra, illetve italkuponokra, amit szintén a mi rendezvényeinken használhattok fel.
📌 Váltsatok pénzre: Ha lemondtatok a koncertekről, természetesen ezúttal is lehetőséget adunk arra, hogy a vásárlás helyén visszaváltsátok a már megvásárolt Klasszik jegyeket."

A helyzet szomorú, de szerencsére a zenerajongóknak nem kell lemondani teljesen az élő koncertekről és a közösségi élményről. Több kisebb fesztivál és zenei rendezvény zajlik az országban, érdemes körülnézni és felfedezni őket.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink