Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. jubileumi szezonját a Budapest Park szeptember 15- i kezdettel

2021. 09. 13.

Aki véletlenül úgy hiszi, hogy a nyárral véget ért a fesztivál szezon, az jókorát téved! Egyenlőre még a nyári időjárás sem ért véget és jó tudni, hogy ősszel is vannak fesztiválok, érdemes tehát figyelni rájuk!

Az viszont a természet, s a Jóisten ajándéka, hogy közel nyárias nappali időjárás és mérsékelt esti lehűlés ad kíméletes klímát a napokban a szabadtéri programokhoz, koncertekhez. Ennél ideálisabb nem is lehetne a helyzet szeptember idusán, hiszen lehetne borús idő és bántóan hűvös, meg egész napos eső és dagonya tenger. Ezt most megúsztuk az utóbbi 5 napban, még (akkor is, ha a "szárazságban úszni meg a csapadekot" burkolt képzavar) Eme rövidke felütés  apropója az alábbi hir anyag, fogadjátok örömmel, és ott tali!:)

"Ötnapos fesztivállal ünnepli X. jubileumi szezonját a Budapest Park: szeptember 15-én kezdődik az Xtra Feszt!

Szinte hihetetlen, de a Budapest Park időszámítása egészen 2012-re nyúlik vissza, létrejötte az egykori Zöld Pardon alapítójának és főszervezőjének köszönhető, aki egy hangulatában hasonló, színvonalasabb, sokszínűbb, monumentálisabb koncerttér kialakításán kezdett gondolkodni, ami mai módon továbbörökíti az Ifipark zenei szerepvállalását. A színesre festett hajókonténerekből felépült kulturális központ - ami csupán néhány hét alatt nőtt ki a földből - rövid idő alatt a fővárosiak egyik legkedveltebb szórakozóhelyévé vált.

A Budapest Park a 2020-as viszontagságos évet követően idén egy nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen jubileumi X. szezonját ünnepli. Nem is akárhogyan! Az Xtra Feszt elnevezésű esemény szeptember 15-19. között  várja a Parktól megszokott széles zenei palettával a látogatókat. A programok kiválasztásánál fontos szerepet játszott az is, hogy valóban minden korosztálynak szóljanak, így a line-upban van minden Jamie Winchestertől a Follow The Flow-n és a Vad Fruttikon át egészen a Carson Comáig vagy éppen a Farkasházi Réka és a Tintanyúlig.

Szeptember 15-én a fesztivált egy különleges produkció nyitja: egy autentikus manouche swing felállást, a Canarrot nézhetjük meg a Dzsungel helyszínen, majd 19 órától beveszi a nagyszínpadot az elmúlt évek egyik legnagyobb sikersztorijának számító Carson Coma csapata, illetve a Csaknekedkislány tánczenekar legénysége. Szeptember 16-án a programsorozatot igazi kulturális ínyencségekkel fűszerezik a szervezők: Simon Márton költő, műfordító, slammer és Táborszky Bence nyitja az estét, majd a komolyzene is beköltözik a Parkba: a Matthias Quartet rutinos klasszikus zenészekből álló formáció, műsorukban többek között Mozart, Bach, Brahms, Lehar és Kálmán Imre híres szerzeményei is szerepelnek. Ezen az estén ráadásul dupla ünneplésre lesz okunk, hiszen a tavalyi 50. születésnapját pótolja Jamie Winchester, és igazán megadja a módját:  a kétórás örömzenélésen előkerülnek igazi zenei csemegék. Színpadra áll a Jamie-Robi Band, a Jamie Band - Pásztor Simivel (Anna & The Barbies), a Boom Boom és további meglepetés vendégek. Szeptember 17-én világhírű slágerek csendülnek fel a Jagermeister Brass Marching Band fúvószenekar jóvoltából, a nagyszínpadon pedig igazán friss hangzást hoz a The Anahit, eszeveszett táncolásra hív a Cloud9+, és júliusi teltházas Parkos koncertje után - amit a Velem van a baj videoklipjében meg is örökítettek - új lemezét mutatja be a Follow The Flow. Meglepetésben sem lesz hiány, egyáltalán ne csodálkozzunk, ha a koncert közben egy tánccsoport gyűrűjében találjuk magunkat, de extra látványelemekkel is készül a hétvégi éjszakában a Park. A koncert után pedig rögtön négy tánctéren veszi kezdetét a parti: házibulizhatunk a “legparkosabb” slágerekkel; múltat idézhetünk a Retro Kertben; latin ritmusokra ringhatunk a Bailandon, és szintén szülinapot ünnepel a tavaly útjára indított LMBTQ bulisorozat, a Ludus. Szeptember 18-án a koncertek előtt a Park különböző pontjain utcazenészek melegítik be a közönséget, aztán kezdetét veszi az igazi rokkolás a Supernem csapatával, majd újra lenyűgöző látványvilágát és teli torokból üvöltős slágereit hozza el a Park színpadára az idei szezont megnyitó Vad Fruttik. 22 órától pedig újból négy különböző buliba kóstolhatunk bele: magyar altert hoz magával a Lidocain csapata, a legjobb indie slágerekre táncolhatunk a Tesco Discon, a ‘80-as évek világába repülhetünk a a Hoppá! helyszínen és retrora rophatjuk a Tüptürüpön. Szeptember 19-én az Xtra Fesztet a Pöttömkert zárja rengeteg színes programmal, a bábszínháztól kezdve a környezettudatos játékokon át Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjéig, hogy a legkisebbek is jót bulizhassanak.

A Budapest Park tehát a tőlük megszokott sokszínű zenei palettával, különleges látvánnyal, meglepetés produkciókkal és a nézőknek készített apró szuvenírekkel készül jubileumi ünneplésére, hogy a vendégek az élményeken túl egy szelet nyarat is magukkal vihessenek. "


(r.o.)
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink