Németh Nyiba Sándor: a magyar kultúra lovagja,

2020. 06. 20.

Írók, költők, festők, művészetkedvelők találkozójakén aposztrofált koncertre invitáljuk kedves olvasóinkat, 2020. június 25-én, 17.00 órára, az Éjjeli bagoly étterem, panzióba, mely koncert helyszín a Budapest, XIV. kerület, Pillangó u. 8/b. címen található. 
Németh Nyiba Sándor több, mint húsz éve vezet rádió- és TV-műsorokat. Jelenleg a Civil Rádió Élő legenda-Őskövület című műsorának szerkesztő-riportere. Műsoraiban az irodalom és a zene mindig kapcsolódik, hiszen ez a két művészeti ág elválaszthatatlan az életében. Tizenkét éves korától zenél, gitáron és dobon játszik. A Meteor együttesben 1970-ben kezdte zenei pályafutását. 1996-ban alapította a DE-PRESSION együttest, mellyel a mai napig zenél. Negyven énekes énekelte dalait CD-re: Vikidál Gyula (P. Mobil), Varga Miklós (P. Box), Keresztes Ildikó, Géczi Erika, Mr. Basary (Kormorán). 14 éve alapította meg a Magyar Rocklegendák Vándorkiállítást, mellyel azóta is folyamatosan járja az      országot. Verseiből, meséiből, dalaikból rock-, jazz,- megzenésített versek, mesék műfajban 250 CD-nyi anyag és több száz klip készült. Köztük 80 himnusz, induló, városoknak, sportágaknak. Elkészült a Költőóriások árnyékában 1-2. CD, melyeken 60 nagynevű költő verseit szavalja Nyiba. A hangzó anyagon hallhatóak pl. Petőfi Sándor, József Attila, Ady Endre valamint kortárs költők versei zenei             aláfestéssel. Kiadásra került a fentieken túl „Az öreg ház” címmel mese CD- je is, melyen 10               gyerekmese található, saját zenei illusztrációval megtámogatva.
Több antológiában és kiadványban jelentek meg versei, prózai írásai: Kelet Felől, Muravidék, Vár,    Dunakanyar, Agria, Partium, Magyar Múzsa, Magyar Kultúra Lovagrendje antológia, Csongrád         megyei  antológia, Krúdy Gyula Irodalmi Kör antológiája, Montázs Magazin antológia, Kláris Antológia, Délibáb, Világ Magyarsága, Magyar Budo Magazin, Magyar Olimpiai Akadémia évkönyve, H-Arc-Művészetek, Kávéházi esték.
A koncert előtt és után is rengeteg izgalmas program várja a látogatókat, mint például a Magyar Rocklegendák Vándorkiállítás részére átadja Gémes Kata festőművész D. Nagy Lajos a Bikini zenekar énekesének portréját. Meglepetés vendég: Németh Oszkár a Fonográf dobosa, aki feldobolta az István a király rockoperát, és Zsuzsa Mihály színművész, grill party, szabadtérben készített vacsora! Frissen sültek +köret: 3.000 ft/fő.

Nyiba hivatalos youtube oldala  

Nyiba "Élő legenda" műsorok

Részletek, jelentkezés telefonon: 06 70-77-99-665
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink