Megműtötték Kutzora Edina énekesnőt

2021. 01. 08.

Hosszú évek óta komoly fájdalmakkal élte hétköznapjait Kutzora Edina énekesnő, míg végül az orvosi beavatkozás mellett döntött. A Yonderboi egykori, az Erik Sumo Band Band jelenlegi énekesnője csípőproblémája miatt fordult Prof. Csernátony Zoltán ortopéd sebészhez, aki a kevéssé ismert Lipogems módszerrel végzett kezelést nála.

- Alapvetően a problémát a gyerekkori csípőficamom okozza, a helyzetet pedig tetézi, hogy nálam ezt későn vették észre – mondta el Kutzora Edina. - Ezt a rendellenességet legkésőbb hat hetes korban szokták kiszűrni, de esetemben ez csak fél éves korban történt meg. Akkor sínben kezeltek, ezért annyiban meggyógyult, hogy nem alakult ki járászavar, de ami egyszer elmozdult a helyéről, az sajnos sosem lesz tökéletes, szinte elkerülhetetlen a korai kopás. 26 évesen, amikor a fájdalom és a sántítás jelentkezett, porckorongsérvet diagnosztizáltak nálam, ami valószínűleg csak következmény volt. Később jártam gyógytornára, de úgy 4-5 éve erősen megjelent a fájdalom. Ez sokszor a fellépéseket is nehezítette. Amikor a covid beütött, nem tudtam gyógytornászhoz járni, ez idő alatt sokat romlott az állapotom, és már aludni is nehezen tudtam. 

Edina ezért úgy döntött, hogy megműtteti a csípőjét. Az operációt Csernátony Zoltán Professzor végezte el Debrecenben, az Elite Clinic Magánklinikán. A műtét során Edina hasából zsírszövetet távolított el, majd a szövetekből származó tisztított, és nagy számú regeneratív képességgel rendelkező, aktivált sejtet tartalmazó szövetállományt befecskendezte a csípőjébe, hogy az ott lévő sérült porcszövetek megújulását segítse. 
- A Lipogems műtét alapvetően négy betegcsoportnál jön szóba – nyilatkozta a Professzor. - Az első csoportba a fiatal, profi vagy amatőr sportolók tartoznak, akik kisebb sérüléssel küzdenek. A második csoportba azok tartoznak, akiken előreláthatólag előbb-utóbb protézis műtéttel lehet csak segíteni, de annak még nincs itt az ideje. A harmadik kategóriába sorolom azokat a betegeket, akik már elszánták magukat a protézis műtétre, de valami oknál fogva egy darabig még nem kerülhet sor a beavatkozásra. A jelenlegi időszakban például a Covid járvány miatt nem történik meg a protézis műtét. Az utolsó csoportban pedig azok a személyek találhatók, akiket egyéb betegségük, vagy nagyon rossz általános állapotuk miatt nem lehet altatni. Van olyan 160 centiméter magas és 160 kilós páciensem, aki az eljárásnak köszönhetően újra képes segítség nélkül járni. 

Edina a műtét előtt tudott sétálni, azonban a probléma miatt bicegve, és a lábbeliket is meg kellett válogatnia, magas sarkú cipőt például nem viselhetett. A 45 perces műtétet követően szinte azonnal elhagyhatta a klinikát. A beavatkozástól azt reméli, hogy tünetmentes lesz, megszűnik a fájdalom, és ha újra szerveznek koncerteket, akkor a színpadon kizárólag az éneklésre tud majd koncentrálni.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 02. 26.
Kurtág 1963 januárja és 1968 augusztusa között, több mint öt éven keresztül komponálta pályája első főművét, amelyet Kroó György 1974-ben „a második világháború utáni magyar zene legnagyobb alkotásá”-nak nevezett.
2021. 02. 26.
Kirobbanó dallal érkeznek a trending listák örökös ostromlói! Rico és Miss Mood, valamint T.Danny neve garancia a sikerre. A hármas ezúttal egy lenyűgöző kollaborációban találkozik.
2021. 02. 26.
Curtis folytatja az akciót, ezúttal Szabó Ádám a bajtársa! Az újpesti rapper legutóbb a „Fáradt lélek”-ben mutatta meg színészi tehetségét, a sztár pedig emelte a tétet, hiszen a Szabó Ádámmal közös „Ez vagyok én” megdöbbentően profi lett.
2021. 02. 26.
A miskolci garázsbandából a DAL színpadáig menetelő, többszörösen díjnyertes zenekar vadonatúj dallal csal mosolyt az arcunkra.
2021. 02. 22.
Február 3-án a Dalok Galopp vendége volt Gerdesits Ferenc, a Marlboro Man zenekar frontembere. Két új maxi CD-vel érkezett és jelezte az ötödik Marlboro Man nagylemez február végi megjelenését is. Most meg is jelent
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink