Mad Robots: friss dal -és klippremier az új lemezről: Peculiar Ways

2020. 04. 05.


A napokban peculiar ways címmel jelentkezett új dallal a korábban Room of the Mad Robots néven zenélő csapat, a "Pareidolia" című friss lemez pedig várhatóan az áprilisi HammerWorld Magazin ajándék CD mellékleteként jelenik meg. A peculiar ways videoklipet is kapott, amit már meg lehet nézni a zenekar Youtube csatornáján. 

Mad Robots - peculiar ways (Hivatalos videoklip)
youtu.be/96xkKQLyR0A   

A zenekar így mesélt az új videoklipről:
"Ez lesz a nyitószám a lemezen, tőlünk szokatlan rövid és direkt szösszenet, de azért 1-2 csavar van benne természetesen. A klip alapötlete Pt-től származik, aki a teljes munkafolyamatban elejétől a végéig aktívan meghatározó volt. A koncepciót Kozmér Joe-val konkretizálták, és valósították meg egy viszonylag nagy, és hiperlelkes csapat támogatásával. A klip koncepciója David Lynch ars poeticájára alapozva (melyet amúgy zeneileg is magunkénak érzünk) a képi világ, beállítások és maguk a jelenetek nem bírnak konkrét jelentéssel, nincs szájba rágott, direkt mondanivaló, helyette benyomásokkal, hangulatokkal, álomszerű képsorokkal közvetítődik a gondolat, mely csak a néző/hallgató saját szűrőjén keresztül nyernek értelmet, így valójában az alkotás csak a műélvező személyiségével együtt lesz teljes." 

"Fontos még kiemelni, hogy bár szereplünk a klipben, de nem látszódunk. Ez is szándékos, nem szeretnénk elterelni a figyelmet a lényegről. És a lényeg számunkra a művészetben mindig is az alkotás, és sosem az alkotó. Cserébe viszont lehet találgatni, hogy ki kicsoda-micsoda, illetve van egy arcát is vállaló - a budapesti undergroundban széles körben ismert - csodás főszereplőnk, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy vállalta a szerepet!" 

www.facebook.com/robotsmad/ 
 

 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink