Klippremier! Tárkány Művek - Ének a porban

2021. 09. 24.

A Tárkány Művek új lemeze a napokban a Dalok.hu-n látta a napvilágot. Most hallhattok róla egy dalt egy olyan videó kíséretében, amelynek a Dalok.hu-n van a premierje.

"Szeretünk utcákat és tereket és művelődési házakat elnevezni elhunyt költőinkről, verseiket betesszük a kötelezők közé, csak éppen arra nem igen figyelünk, mit is mondtak nekünk, és lehetőleg semmit sem fogadunk meg belőle. Sőt, olybá tűnik, mintha ez a szentimentális tisztelgés csak arra szolgál, hogy elfedjen valamit, valami kínosat, valami irritálót. Ezért nem nem tud elévülni a költészetük - mert semmi sem változott, semmit sem változtunk. Ady Endrére igaz ez talán leginkább, akinek magyarságversei sajnos ma is naprakészek, hiszen megátalkodottan ragaszkodunk dédelgetett téveszméinkhez. "Ki magyar tájon nagy sorsra vágyik, rokkanva ér el az éjszakáig." Ezt érzed inkább magadénak, vagy emezt? "Rokkanjon más is, pusztuljon más is." És aki meglátja ebben az évszázados, pártokon és politikai rendszereken túlnyúló távlatot, mi ötlik a szemébe? Miért mocsaras ez a magyar róna? Miért vagyunk rokkantak halma? Miért élünk a nagy éjszakában?"

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink