Klippremier! Maria Keck és a kolumbiai Jaxhe pszichedelikus, electro-world fusion víziója

2021. 08. 24.

Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű résztvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.

Keck Mária Spanyolországban is elismert flamenco táncos, de sok más táncstílusban is szemet gyönyörködtető élményt nyújt. Énekesként is sokoldalú. A számtalan formációja közül a nálunk is elérhető De Cobre projektjét emeljük ki, amiben leginkább saját dalait fogalmazza meg spanyol és magyar zenei hatásokkal, spanyol és magyar zenészekkel.. Ex Auro-ban flamencot táncol és énekel egy flamencora nem jellemző hangszer – a zongora – kíséretében. Most megjelent angol nyelvű új dalához elektronikus alapokat használt és művészi klipet is készített hozzá.

Az Anxious címet viselő pszichedelikus, electro-world fusion kompozíció Keck Mária és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A dalban közreműködik még a szlovák származású hegedűvirtuóz, Petra Onderufova, illetve Damir Vintar szlovén basszusgitáros. Az animációs videóklip a téli, sötét Covid korlátozások alatti gyümölcsöző együttműködés eredménye, Tinkara Babić táncos/audiovizuális szerkesztő közreműködésével.

A dal nemsokára megjelenik az ismert platformokon és a Dalok.hu-n, a klip pedig ma debütál nálunk.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 20.
Dalok-Galopp podcastunkban beszélgettünk a tenger hullámzásáról, egy holokauszt témájú társasjátékról, arról, hogyan lehet szerelembe esni egy zenei szoftverrel és arról is, miért szeret Rozina komolyan játszani.
2021. 09. 14.
Nem olyan gyakori a női rapper, pedig nem olyan műfaj ez, ami kifejezetten férfi tulajdonságokat kíván. Bemutatjuk Jeannyt, a költőből lett rappert.
2021. 09. 13.
Az Xtra Feszt elnevezésű esemény szeptember 15-19. között  várja a Parktól megszokott széles zenei palettával a látogatókat.
2021. 09. 08.
A hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagy színpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol.
2021. 09. 06.
Az elmúlt két évben megjelent videókkal lehet nevezni, premiert is időzíthetsz a Szemle idejére. A klipeket évente változó, független zsűri értékeli, közönség-díj is van.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink