"Kenyértörés" a neten

2006. 07. 20.
Az Origo internetes portál utánajárt a hírnek, mely szerint lefoglalták, s ezzel beszüntette tevékenységét Magyarország legnagyobb kalózszervere, amelyet "kenyér" néven emlegettek a bennfentesek.
 
A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya úgy nyilatkozott, hogy a warezszervert foglalták le, mely több ezer filmet, zenét, játék- és felhasználói programot tartalmazott, mintegy 14 terabájt (1500-3000 DVD-nyi anyag) mennyiségben. Ezt követően több személynél tartottak házkutatást, és két személyt - köztük a szerver összeszerelőjét és üzemeltetőjét hallgatták ki gyanúsítottként. Ugyanakkor a rendőrség tovább vizsgálódik, hogy az okozott vagyoni kárt felmérjék.
A kalózszerver megszűnése bizonyos, hogy sokakat érintett kényelmetlenül. Mivel a hozzáférés információink szerint fizetős alapon működött, s a félévre járó 18-20 ezer forintot a felhasználók zömében átutalással teljesítették, a rendőrségnek nem lenne nehéz dolga, hogy a felhasználói kör körmére nézzen. Ugyanakkor a néhány évvel ezelőtti emlékezetes Pécsen tárgyalt CD-küldő "kisiparos" esete - ahol száz vásárlót is megidéztek a bíróságra -, igen rossz visszhangot kapott mind a felhasználók körében, mind a sajtóban.
 (Népszabadság)
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
2024. 03. 31.
Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra.
2024. 03. 18.
"Sosem élveztem még annyira a számírást. Volt, hogy egész furcsa ötletek is jöttek, de voltam elég bátor, hogy kibontsam". Új magyar-osztrák jazz album a BMC kiadásában.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink