"Kenyértörés" a neten

2006. 07. 20.
Az Origo internetes portál utánajárt a hírnek, mely szerint lefoglalták, s ezzel beszüntette tevékenységét Magyarország legnagyobb kalózszervere, amelyet "kenyér" néven emlegettek a bennfentesek.
 
A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya úgy nyilatkozott, hogy a warezszervert foglalták le, mely több ezer filmet, zenét, játék- és felhasználói programot tartalmazott, mintegy 14 terabájt (1500-3000 DVD-nyi anyag) mennyiségben. Ezt követően több személynél tartottak házkutatást, és két személyt - köztük a szerver összeszerelőjét és üzemeltetőjét hallgatták ki gyanúsítottként. Ugyanakkor a rendőrség tovább vizsgálódik, hogy az okozott vagyoni kárt felmérjék.
A kalózszerver megszűnése bizonyos, hogy sokakat érintett kényelmetlenül. Mivel a hozzáférés információink szerint fizetős alapon működött, s a félévre járó 18-20 ezer forintot a felhasználók zömében átutalással teljesítették, a rendőrségnek nem lenne nehéz dolga, hogy a felhasználói kör körmére nézzen. Ugyanakkor a néhány évvel ezelőtti emlékezetes Pécsen tárgyalt CD-küldő "kisiparos" esete - ahol száz vásárlót is megidéztek a bíróságra -, igen rossz visszhangot kapott mind a felhasználók körében, mind a sajtóban.
 (Népszabadság)
MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 10. 07.
A több mint 200 millió követővel rendelkező Spotify kiválóan alkalmas zenéd promotálására. Sokféleképpen növelheted felvételeid elérését, de alapszabály, hogy aktívnak kell lenned és rendszeresen használnod a platform adta lehetőségeket.
2020. 10. 15.
A felhívások között szerepel alkotói támogatás, koncertek megvalósítását ösztönző pályázat, hang- és képfelvétel készítést támogató pályázat és könnyűzenei táborok, oktatóprogramok szervezésének lehetősége is.
2020. 10. 14.
Az egyik legjobb gitáros ma Magyarországon, keresett producer, az Alaphang zenei szakszervezet megálmodója. Lesz miről beszélni, lesz mit hallgatni! Ma 15 órától a Civilradio.hu-n, holnaptól a Mixcloud-on.
2020. 10. 13.
Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 10 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az A38 Hajón tartott eseményen az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjén, a Kontraszt zenekar nyert.
2020. 10. 09.
A Vasovski live nem adja alább, sorra jelenteti meg jobbnál-jobb zenéit. Legutóbb Kollányi Zsuzsival alkottak, a „Lélegezz” pedig csodálatosan muzsikál.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink