Jeanny – „Sajnos a lányok nem annyira díjazták a rap műfajt”

2021. 09. 14.

Nem olyan gyakori a női rapper, pedig nem olyan műfaj ez, ami kifejezetten férfi tulajdonságokat kíván. Bemutatjuk Jeannyt, a költőből lett rappert.

„Gyerekkorom óta szeretem a rap zenét és mindig is szerettem volna saját szövegeket írni. Kezdetben versekkel kezdtem és azokat mutattam a barátoknak, családnak.

Leginkább olyan körökben mozogtam, ahol a rap zene volt jelen és szinte mindenki azt hallgatta. Az iskolában is szinte csak rap szólt. Sajnos a lányok nem annyira díjazták a rap műfajt, így a fiú társaság maradt. 2006-ban született meg a fiam, így kicsit alább hagyott ez a dolog, majd 2015-ben újra elkezdtem szövegeket írni, de akkor még senkinek sem mutattam meg őket. 2018 Szilveszterén pedig megismerkedtem Tycs-el, a párommal. Látta bennem, hogy ügyes lennék és az ő hatására elkezdtem gyakorolni a rappelést. Hamar közös számaink is születtek. Pl: Jeanny ft. Tycs - Barátból lett ellenség vagy Tycs ft. Jeanny - V-É-N-A. Pontosan 2018 július 26.-án került fel az első zeném a csatornámra, ami még eléggé kezdetleges volt, (Kezedben a sorsod) címmel. Szépen sorban születtek a zenék, de folyamatosan éreztem, hogy még mindig tudok többet és többet nyújtani magamból. Ez a mai napig így van! Így a közönség is láthatja, hogy hogyan fejlődöm zenéről zenére.”

Jeanny Facebook oldala: https://www.facebook.com/jeannyoffical 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 21.
2006 június 21-én, a Zene Ünnepén kinyitotta kapuit a Dalok.hu. Az alábbiakban elmeséljük, hogyan és miért indultunk, milyen volt akkor a világ és mi történt azóta.
2021. 09. 13.
Az Xtra Feszt elnevezésű esemény szeptember 15-19. között  várja a Parktól megszokott széles zenei palettával a látogatókat.
2021. 09. 08.
A hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagy színpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol.
2021. 09. 06.
Az elmúlt két évben megjelent videókkal lehet nevezni, premiert is időzíthetsz a Szemle idejére. A klipeket évente változó, független zsűri értékeli, közönség-díj is van.
2021. 09. 06.
Szeptember 18-án a VIII. kerület kultikus klubjában, az Aurórában koncertezik az új, "Zene süketeknek" című albumát bemutató Marlboro Man zenekar. Az est vendége az új felállásban bemutatkozó „Görbe Bögre” lesz.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink