„Gyere és nézd” – pörgős balladával jelentkezik az AŽUR

2020. 08. 17.

Hamarosan a Dalok Galopp vendége lesz a Civil Rádióban az AŽUR zenekar több tagja is, akik a csapattal kapcsolatos legizgalmasabb koncert kalandokról, az országjáró körutak szépéségeiről, a próba folyamat varázslatos pillanatairól mesélnek, mindenről, ami az alábbi rövid és egyben aktuális helyzetjelentésbe már nem fért volna bele. 

A budapesti alternatív pop-rock banda ezúttal is egy igazi érzelmi hullámvasútra ültet fel, hiszen legújabb szerzeményében a szerelem, a szeretet és a konfliktuskezelés háromszögében mozog, egy igazán ütős zenei alappal. A nem mindennapi szövegről a zenekar énekese, Baka Rebeka mesélt.  

„A szöveg kb. egy évvel ezelőtt született meg, és érdekes írni róla most, mert azóta sok minden változott, átrendeződött. Adott egy mindent elsöprő szerelem, tele szenvedéllyel, jóval és rossza egyaránt. Két világ találkozik és a legfőbb kérdésem az, hogy lehet-e együtt haladni, hgy nyitottak és elfogadóak vagyunk-e egymás világára, hogy a két fény találkozása tud-e valami újat teremteni, amiben mindenkinek jó létezni? A szeretet nem kérdés, az alap, de úgy tűnik, hogy mégsem elegendő ahhoz, hogy a krízishelyzeteket átvészeljük. Talán az a megoldás, ha külön válnka útjaink, és máshol találunk boldogságot, de talán nem. Ezt jelenleg sem tudom, csaj sejtem, miközben teljesen mást érzek. Számomra bonyolult dolog vizsgálni emberi viszonyokat, amikor nyakig benne vagyok, akármennyire us próbálom felülről szemlélni” - magyarázta Rebeka.

A zenét Miklós Dávid és Bakos Zita, az együttes billentyűse írta. A dalhoz egy klipet is forgattak, amelyben ezt az érzelmi fényjátékot is igyekeztek megeleveníteni Makk Vata rendezésében, aki a többi közt az Audiopoeta „Mindent lehet” című, hihetetlenül vicces klipjében is közreműködött.

A zenekar egyébként augusztus 20-án a Strand fesztiválon lépett volna fel, de a rajongóknak nem kell csüggedniük, hiszen a banda hamarosan újra Budapesten lép fel, ahol már a jól ismert „Látomás”, „Nem vagy egyedül”, és a „Zuhanok „ mellett már a „Gyere és nézd” is felcsendül majd.

Az AŽUR 2016-ban alakult és máris megnyerte az Öröm a zene tehetségkutató versenyt, fellépett a VOLT-on , a Szigeten, és számos fesztiválon, de játszott már az Akvárium Nagyhallban a Bagossy Brothers előtt valamint 2 éve járják az ország klubjait többek között a Lóci Játszikkal, és a Müller Péter Sziámi & Friendssel. 2018-ban jelent meg a „Titkod vagyok én” című debütáló lemez, amelynek dalai a szerelem, a család és a barátok közötti viszonyokra építenek.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink