Fesztivállá bővül a Fülesbagoly Tehetségkutató Martonvásáron

2021. 08. 20.

Fülesbagoly Fesztivál néven kétnapos rendezvénynek ad otthont Martonvásáron a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ és szabadtere szeptember 10-én és 11-én. Az idén 5 éves Fülesbagoly Tehetségkutató számos programmal, koncerttel egészül ki. A második napon Horváth Charlie koncertezik a kültéri színpadon. A fesztivál minden programja ingyenesen látogatható.

A Fülesbagoly Tehetségkutató 5 évvel ezelőtt indult Martonvásárról, és a legnépszerűbb könnyűzenei versenynek Budapest és Debrecen mellett idén is helyet ad a Fejér megyei kisváros. Mi több, ezúttal két napos fesztivállá bővül az esemény. Szeptember 10-én a tehetségkutató korábbi nyertes illetve dobogós zenekaraiból négy koncertezik, sorrendben a Kölyök, a Kontraszt, a The Pontiac és az Antares. Az első nap estjén a szervezők megemlékeznek Bencsik Samuról, és megkoszorúzzák a P. Mobil és a P. Box legendás gitárosának Martonvásáron felállított emlékművét. Az eseményen gyertyát gyújtanak Provoda József, azaz Jodes emlékére is, aki évtizedeken át szervezte a martonvásári könnyűzenei életet. 

Szeptember 11-én 12 órától zajlik a Fülesbagoly Tehetségkutató, melyre augusztus 30-ig nevezhetnek könnyűzenében alkotó együttesek. A verseny díjkiosztóját követően Horváth Charlei ad nagykoncertet, majd DJ Ozsi szolgáltatja a zenét. 

A Fülesbagoly Fesztiválra kitelepülnek a martonvásári vendéglátóipari egységek, többek közt sörkülönlegességeket, finom ételeket lehet majd megkóstolni. Szombati napon számos programmal egészül ki a rendezvény. A Hangszert a kézben kiállításon bárki hangszereket próbálhat ki, megtekinthető a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület "Baglyok világa" kiállítása, és lesz kézműves vásár is.


A Fülesbagoly Fesztiválra ingyenes a belépés, és kizárólag védettségi kártyával látogatható. Az esemény a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében, a MartonKult szakmai közreműködésével, Martonvásár Önkormányzata támogatásával jött létre.

A fesztivál Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/984835545611559

A tehetségkutató Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/143145947680574

A tehetségkutató felhívása:
https://www.youtube.com/watch?v=2Slrm5Z9Ngo

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink