Fenyvesi Márton a mai Dalok-Galopp vendége

2020. 10. 14.

Az egyik legjobb gitáros ma Magyarországon, keresett producer, az Alaphang zenei szakszervezet megálmodója. Lesz miről beszélni, lesz mit hallgatni! Ma 15 órától a Civilradio.hu-n, holnaptól a Mixcloud-on.

Fenyvesi Márton 1986-ban született zenész családban. Zenei tanulmányait négyéves korában kezdte. 2006-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének hallgatója lett Babos Gyula és Horányi Sándor növendékeként.

Fenyvesi Márton nevével éppúgy találkozhatunk az experimentális zenét játszó Váczi Dániel Quintrioban, vagy a Fekete-Kovács Kornél vezette nagyzenekarban, a Modern Art Orchestrában, mint a popzenei ihletettségű Pyjama Sessions-ben, vagy az akusztikus jazzt játszó Szőke Nikoletta Trióban és a Balázs Elemér Sextetben. Saját darabjait számtalan formációval szólaltatja meg, kiszenekari hangszereléseit a Jónás Vera "Pyjama Sessions", a Kovács Linda Quartet, nagyzenekari hangszereléseit pedig a Modern Art Orchestra tűzi rendszeresen műsorára.

Szalóki Ági "Hallgató" kvintettjével, valamint a Balázs Elemér Grouppal és Quartettel adta 2008-ban az első nagyobb jelentőségű koncertjeit, majd meghívást kapott Fekete-Kovács Kornél első szimfonikus zenekari produkciójába; így szerepelt egy színpadon Oláh Kálmánnal, Winand Gáborral, Balázs Józseffel, Dés Andrással, Hárs Viktorral, valamint egykori tanárával, Barcza-Horváth Józseffel is, akinek saját együtteseiben a mai napig állandó tag. Később olyan nevek mellett is szerephez jutott, mint Szabó Dániel, Szandai Mátyás, illetve Nagy János. Első lemezét közreműködőként a Balázs Elemér Sextet tagjaként rögzítette.

Varga Bendegúz és Horváth Balázs közreműködésével 2008-ban alapította meg első saját együttesét, a Fenyvesi Márton Triót, 2009-ben pedig Ávéd János szaxofonossal hozott létre egy kvartettet. E formációkkal számos fesztiválon és koncerthelyszínen lépett fel (Athéni Európai Jazzfesztivál, a Magyar Jazz Ünnepe, Művészetek Völgye, Művészetek Palotája Jazz Showcase).

2009-ben alapította meg nemzetközi kvartettjét Amsterdam-Budapest Underground néven, mellyel több koncertturnét és külföldi klubszereplést tudhat maga mögött. Juhász Márton Bostonban élő dobossal és Farkas Norberttel hívta életre második trióját, az MNM-et, mellyel a Lamantin Jazzfesztiválon, illetve egy londoni koncertkörúton is bemutatkozott. A Londonban élő Jónás Vera énekesnővel 2010 óta dolgozik együtt, mint hangszerelő és dalszerző. A "Vera Jonas Pyjama Sessions" című lemez 2010 októberében készült el Amsterdamban, az Amsterdam-Budapest Underground és Mester Dániel szaxofonos közreműködésével.

Aktív zenetanár, 2010 óta az Egressy Béni Jazz Konzervatórium művésztanára, magánúton pedig gitárt és zeneelméletet is oktat.

Forrás: info.bmc.hu

Az utóbbi 10 év az előzőnél is sokkal gazdagabb, vajon beleférünk-e az egy órába?
 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 10. 07.
A több mint 200 millió követővel rendelkező Spotify kiválóan alkalmas zenéd promotálására. Sokféleképpen növelheted felvételeid elérését, de alapszabály, hogy aktívnak kell lenned és rendszeresen használnod a platform adta lehetőségeket.
2020. 10. 15.
A felhívások között szerepel alkotói támogatás, koncertek megvalósítását ösztönző pályázat, hang- és képfelvétel készítést támogató pályázat és könnyűzenei táborok, oktatóprogramok szervezésének lehetősége is.
2020. 10. 13.
Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 10 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az A38 Hajón tartott eseményen az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjén, a Kontraszt zenekar nyert.
2020. 10. 09.
A Vasovski live nem adja alább, sorra jelenteti meg jobbnál-jobb zenéit. Legutóbb Kollányi Zsuzsival alkottak, a „Lélegezz” pedig csodálatosan muzsikál.
2020. 10. 08.
Nem kérdés, ez az év tutira Vikié! Sorra gyártja a jobbnál-jobb zenéket, most pedig az az egyik legnagyobb nemzetközi díjátadó, az MTV EMA hazai jelöltjei közé is beválogatták.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink