Egy dalhoz két videót készített a Chalga 

2022. 01. 10.

Újra megfilmesítette a "Jön egy úr" című dalát a Chalga zenekar. A folk pop-rock formáció tavaly egy karanténvideót készített a számhoz, most pedig továbbgondolta a koncepciót, és egy új klippel jött ki. A Jön egy úr a januárban megjelenő harmadik nagylemezük egyik előfutára.

A Jön egy úr című dal a Chalga színes világába abszolút belepasszol: a drum'n'bass/jungle akusztikus dobra és nagybőgőre épül a folkos, jazz-es, elektronikus zene kortárs  megközelítéssel. Érdekessége, hogy tavaly már készült egy karantén videó a dalhoz, de az együttes most újra elővette a szerzeményt.

- 2021 tavaszán elkészítettük a szám karanténos verzióját. Mindenki telefonnal felvette a saját részét, aztán ebből készült mix és videó, az alapanyagnak megfelelő minőségben - mondta el a Chalga gitárosa, Zagyva Tamás. - Ennek a verziónak egyértelműen pozitív visszhangja volt, nagyon sok megosztással, lájkkal, és meglepően sok kommenttel. A visszajelzések miatt, illetve mert maga a zenekar szerint a szám van annyira jó, elkészítettük a rendes verziót, normális hanggal és képpel a lemezmegjelenést beharangozandó. A karanténos verziót be is idézzük az elején, a klip fő sztorija a külön, otthoni zenélésből vezet az együtt zenélés felé.

A zenéléses szál mellett a klip vizuálisan is reagál a dalszövegben körüljárt, tipikus, sérült és egymással nem kibékíthető férfi-női viselkedésmintákra. A beidézett rajzfilmfigurák mind komikusan túltolt maszkulin magatartást hoznak, amire Fekete Bori énekesnő reagál.
- A refrén egy erdélyi (küküllő-menti) dal laza megidézése, hiszen a férfi-női bonyolult kapcsolatok függetlenek helytől és időtől – tette hozzá Tamás.

Maga a képanyag nem egyszerre lett felvéve, hanem közel egy éven keresztül. Dolgozni kellett azon, hogy a frizurák és a ruhák hasonlítsanak, és bár ez nem látszik, a videónak van egy ilyen rejtett idődimenziója is. A "Jön egy úr" rajta lesz a zenekar harmadik, január közepén megjelenő, "Ezért van az" című legújabb nagylemezén. A Halmos Béla Program által támogatott album bemutatóját február 10-én tartják a Fonó Budai Zeneházban.  

A Jön egy úr klipje itt megtekinthető:

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink