Das Funk - Jó úton jársz

2020. 08. 13.

Új köntös, megszokott profizmus, a zenei aranycsapat ismét óriásit alkotott. A Das Funk zenekar már többeknek ismerős lehet, hiszen korábban Audiofuse együttesként sokakat vettek már le lábukról a stílusok eszméletlenül jó ötvözésével. Nincs ez másként legfrissebb felvételükben sem, az elektronikus beatek és a hagyományos hangszerek zseniális párost alkotnak, amit a már zenekar védjegyévé vált funky és disco stílusjegyek tettek még különlegesebbé.

„Nem titkolt vágyunk volt jó kedvet, nyarat és bulizást csempészni a „Jó úton jársz”-ba. Bálint hozta az alapot, aztán mindenki hozzátette a saját ötleteit” - mesélte Dávid, a zenekar frontembere. „A szöveg először angolul készült el, majd a magyar verzióval kicsit döcögtünk - ekkor jött segítségül Lombos Marci barátunk, aki rögtön ráérzett arra, milyen szövegvilágot képzeltünk el!”

A Das Funk célja, hogy zenéjükön keresztül megkedveltessék az elektronikus műfaj rajongóival a hangszeres stílusokat, valamint vice versa: a hagyományosabb művészeti ágazat szerelmeseihez az elektronikus zene világát hoznák kicsit közelebb.

A nevelő célzat nem meglepő: a színészből, zenetanárokból, zenei producerekből és dj-kből álló profi csapatban már mindenki komoly szakmai múltat tudhat magáénak, a srácok nem a kispadról integetnek.

Miller Dávid (ének) zenei karrierje mellett színészként dolgozik, így több jelenleg futó sorozatban és magyar filmben  találkozhatott már vele a közönség, valamint az RTL Klub Reggeli című műsorának műsorvezetője is. Bakonyi Bálint (gitár, elektronika) az 1G School zeneiskola alapítója és vezetője, 22 éve foglalkozik zeneszerzéssel, 2012 óta pedig ismert hazai együttesekkel és előadókkal foglalkozik mint producer, illetve hangmérnök. Sümeghi Tamás (dobok) aranylemezes zeneszerző, aki közel 30 éve dobol és olyan nagysikerű előadókkal dolgozott már együtt, mint Keresztes Ildikó, Andy Irvine vagy Alapi István. Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb dobiskolájának oktatója. Ullmann Ottó (billentyű, basszus), Dávid unokatestvére, aki szintén színész-zenész családban született, így az ő életének is gyerekkora óta képezi szerves részét a művészet. A Kőbányai Zeneiskolában végzett, pár éve pedig az elektronikus műfaj nagy kedvelője, így zenei munkásságát is ennek szenteli. Szegedi Timi (ének) pályafutása 8 éve a BitBustres nevű elektronikus formációval kezdődött akikkel azóta már MadCity néven meghatározó arcai a budapesti klubéletnek. Emellett több zenei projektben is találkozhat vele a közönség, ahol zseniális hangjával rendre elkápráztatja a nagyérdeműt.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink