Ákos - Csend leszek

2020. 10. 01.

A Kossuth-díjas énekes-dalszerző tavaly jelentkezett nagysikerű „IDŐSZIGET” című nagylemezével. A korongon 14 fantasztikus felvétel kapott helyet: 10 vadonatúj szerzemény és 4 sikerdal a Hazatalál EP-ről, amelyek újrakevert, újramaszterelt formában hallhatók.
 
A slágervárományos számok mellett még egy különlegességet tartogatott az album: Ákos 17 éves lánya is bemutatkozott rajta, szerzőként és énekesnőként egyaránt.
 
A lemez egyik ékköve Ákos „Csend leszek” című dala, amiben a szövegcentrikus, fülbemászó vokál, a lüktető alap és az izgalmas gitárakkordok remekül egészítik ki egymást.
 
Ákos zenekarával tavaly is mozgalmas évet zárt: 2019-ben sorozatban ötödik alkalommal adott dupla koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Ez egyben lemezbemutató esemény is volt, hiszen az „IDŐSZIGET” album dalait itt hallhatta először élőben a nagyközönség. 
Idén az évzáró koncertet egy évvel el kellett halasztani a járvány miatt - viszont a rajongók legnagyobb örömére már kapható a tavalyi dupla Aréna DVD-je.
 
Nézzétek meg a „Csend leszek” koncertklipet itt! A felvétel valóban átadja azt a fantasztikus hangulatot, ami mindkét alkalommal betöltötte az Arénát!

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink