A Kerekes Band világzenei elismerése

2006. 08. 30.
A Kerekes Band világzenei elismerése
 
Az egyik legtekintélyesebb nemzetközi zenei szaklap, a brit Songlines magazin beválogatta „a világ tíz legjobb lemeze” közé az egri Kerekes Band az idén megjelent Pimasz című albumát.  
A Top of The World Album kategóriában a Songlines földrészekre osztva értékeli és pontozza az újonnan megjelent albumokat. A lap mellékletét képező válogatás-CD-re földrészenként csupán két-három előadó kerül, s ezek között hallható a Kerekes Band is. Világzenét játszó magyar zenekar most először részesült ebben az elismerésben. A magazin többek között azt írja az együttesről, hogy „fantasztikus zenei utazásra visznek el minket tradicionális hangszereikkel: a kobozzal, a háromhúros brácsával és a – a virtuóz zenész, a zenekarvezető Fehér Zsombor kezében – a pásztorfurulyával.” A cikk azzal zárul,: „ez a banda az, amelyre feltétlenül le kell csapni”.
Az 1995-ben alakult Kerekes Band magyar népzenén alapuló világzenát játszik. Az együttes foglalkozott autentikus gyimesi és moldvai népzenével, de mára több zenei stilust ötvöző, egyedi hangzást alakított ki, amelyet „ethno funknak” neveztek el. Ebben a stilusban van valami a dzsessz szabadságából, a rock dinamikájából, a funk és a drum’n’bass ritmusából, valamint a magyar népzene egyszerű szépségéből.
 
Népszabadság, Kácsor Zsolt
MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 10. 07.
A több mint 200 millió követővel rendelkező Spotify kiválóan alkalmas zenéd promotálására. Sokféleképpen növelheted felvételeid elérését, de alapszabály, hogy aktívnak kell lenned és rendszeresen használnod a platform adta lehetőségeket.
2020. 10. 15.
A felhívások között szerepel alkotói támogatás, koncertek megvalósítását ösztönző pályázat, hang- és képfelvétel készítést támogató pályázat és könnyűzenei táborok, oktatóprogramok szervezésének lehetősége is.
2020. 10. 14.
Az egyik legjobb gitáros ma Magyarországon, keresett producer, az Alaphang zenei szakszervezet megálmodója. Lesz miről beszélni, lesz mit hallgatni! Ma 15 órától a Civilradio.hu-n, holnaptól a Mixcloud-on.
2020. 10. 13.
Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 10 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az A38 Hajón tartott eseményen az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjén, a Kontraszt zenekar nyert.
2020. 10. 09.
A Vasovski live nem adja alább, sorra jelenteti meg jobbnál-jobb zenéit. Legutóbb Kollányi Zsuzsival alkottak, a „Lélegezz” pedig csodálatosan muzsikál.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink