A Jazzékiel frontembere egy befelé forduló albummal jelentkezett

2021. 02. 20.

Jakab Péter „Nem Fontos Személy” című lemeze egy tipikus Covid zene – lassú és elmélyült. „Ópiumos altatók” csokra, sadcore, “búvalbaszott, avarrugdosó album” – így jellemzi munkáját a szerző.

Hétszámos EP-vel jelentkezett Jakab Péter, akit a Jazzékiel zenekarból ismerhetünk. A zenekar tavaly adott ki utoljára albumot, amely szép kritikákat kapott. A vírus-lét az otthoni zenélésnek kedvez, így született meg ez a dalcsokor.
Jakab Péter adott bővebb betekintést a lemezkészítésbe a KERET Blognak:

„Amikor tavaly kijött a Felső Tízezer új lemeze, a ‘Nagymaros’ eléggé beragadt. Rá is írtam Sallai Lacira, ebből pedig az lett, hogy elkezdtünk szervezni egy közös Jazzékiel–Tízezer turnét, ami aztán egy állomást élt meg, mielőtt keresztülhúzta volna a Covid. Az utolsó őszi koncertünk után nálam maradt Ádám (Czitrom Ádám, a Jazzékiel gitárosa) szintije: a polcomon állt majdnem két hónapot és mielőtt visszaadtam volna, gyorsan felvettem vele ezt a feldolgozást, kizárólag hobbiból: legyen valami értelme, hogy ennyi ideig einstandoltam a hangszert.
Aztán a Klinikesek rádumáltak, hogy adjuk ki. Ha már így alakult, gondoltam, összedobok mellé egy B-oldalt is. Ez hirtelen egy lemezzé dagadt egy hónap alatt – hála közvetve Prieger Zsoltinak, akinek a felkérésére pont egy kölcsönzongorával bíbelődtem a hálószobánkban.”

Az otthon felvett lemez vinylen is megjelent. Ha nincs pénzed rá, de mégis szeretnéd jó minőségben meghallgatni, töltsd le a Dalok.hu-n veszteségmentes formátumban.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 02. 17.
Az idén 10 éves Program minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatalnak adott lehetőséget ingyen tökéletesíteni a zenei tudását.
2021. 02. 26.
A miskolci garázsbandából a DAL színpadáig menetelő, többszörösen díjnyertes zenekar vadonatúj dallal csal mosolyt az arcunkra.
2021. 02. 22.
Február 3-án a Dalok Galopp vendége volt Gerdesits Ferenc, a Marlboro Man zenekar frontembere. Két új maxi CD-vel érkezett és jelezte az ötödik Marlboro Man nagylemez február végi megjelenését is. Most meg is jelent
2021. 02. 22.
A szervezők módosították Vörös István zenekaros koncertjének dátumát. Az eredetileg márciusban, a MOM Kulturális Központba meghirdetett koncert új időpontja 2021. október 9., helyszíne változatlan.
2021. 02. 20.
Az éjszakai élet koronázatlan királya, a slágergyáros Béres Attila rendhagyó dallal érkezik. A több tízmilliós megtekintéseket generáló DR BRS ezúttal saját szerzeménnyel jelentkezett, amit 2014-ben kezdett el, végleges formát azonban idén öltött.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink