A BMC az év öt legjobb kiadója között a New York City Jazz Record szerint

2021. 01. 08.

A rangos amerikai magazin a BMC több tavalyi albumát külön is díjazta. Ezzel a magyar kiadó a világ legnevesebb jazz kiadóival került egy platformra.
A BMC Records a Record Labels of the Year elismerésben részesült, ezzel olyan lemezkiadókkal került egy platformra, mint a cseh Intakt, a New York-i Sunnyside Records vagy a legnevesebb európai kiadónak számító német ECM.
A Lukács Miklós Cimbiosis Trio Music From the Solitude of Timeless Minutes kortárs jazzlemeze a Best New Releases of the Year (az év legjobb albuma) elismerő kategóriába került a 2020-as felhozatalból (itt belehallgathatsz és letöltheted) . A BMC Records kiadványai közül Kristjan Randalu és Dave Liebman Mussorgsky Pictures Revisited című albumát a Best Tributes of the Year (legjobb feldolgozás) kategóriában emelte ki a jazzújság, a Grencsó Collective Special 5  és Ken Vandermark Do Not Slam the Door! című albuma pedig különdíjat kapott.
A magyar kiadó lemezeit az elmúlt években is több alkalommal díjazták már. A napokban elhunyt Huszár László, a BMC arculatáért felelős grafikus érdeme, hogy 2014-ben a Michael Schiefel Platypus Trio lemeze, 2016-ben a Daniel Erdmann’s Velvet Revolution A Short Moment of Zero G  című albuma, 2017-ben pedig a Trió Kontraszt A dionüszoszi hangszikráktól az elmúlás csöndjéig  című korongja a Best Artwork (legjobb lemezborító) díjban részesült.
A zsűri különdíja kategóriában díjazták 2016-ban Palotai Csaba The Deserter  című anyagát, valamint Michiel Braam zongoraalbumát. 2017-ben Lukács Miklós érdemelte ki ugyanezt az elismerést a Larry Grenadierrel és Eric Harlanddal közös Cimbalom Unlimited című albumáért.
Forrás: Kultura.hu
Az említett albumok letölthetőek a Dalok.hu-n veszteségmentes FLAC formátumban is, így CD minőségben élvezheted a BMC világszínvonalú kiadványait.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 01. 13.
Idén októberben Jeffersonban rendezték meg azt a country fesztivált, ahova a Nyughatatlan is meghívást kapott. Büszkék vagyunk, hogy az általunk terjesztett zenekar nyert a country hazájában!
2021. 01. 21.
Karantén-koncert vagy élő lemezfelvétel? Hívhatjuk bárhogy, a jó hír, hogy a múzsa megtalálja az utat a világba minden helyzetben.
2021. 01. 21.
A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2021-ben ismét megrendezi a tavaly tavasszal online formában debütált Fonogram-nap nevű eseményt, a zenészek és a hangfelvétel-kiadók legnagyobb ünnepét.
2021. 01. 11.
A megmérettetésből csak a major kiadóhoz tartozó előadók vannak kizárva, magyarul szinte mindenki jelentkezhet. A nyertesek komoly díjakban részesülnek, és ami legalább ilyen fontos, a világ legjobb szakembereinek mentori segítségét kapják.
2021. 01. 11.
A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án a Duna TV kétórás show műsorában adják át - immár ötödik alkalommal - a Petőfi Zenei Díjakat. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át. 
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink