Clear Noise – music for mist. Zene elmélyült állapotokhoz

2021. 11. 14.

A Dalok.hu terjesztésében jelent meg a „magyar Mike Oldfield” ötödik anyaga. Válik Bernát egyedül felel szinte minden hangszerért, ami hallható az albumán  és a grafikáját is ő készítette.

„Olykor a nyugis elektronikus zenéhez áll a legközelebb, olykor gótikusan neoklasszikus hatású, máskor fenyegető rock, de akár egy nagyívű gitárszóló is belefér. Sikerült viszont a sokféleséget egyetlen, átfogó hangulati ív szolgálatába állítani”

– ezt írta a Recorder  a Clear Noise első lemezéről

A három részes (!) Nocturnal Mind folytatja a fiatal előadó által 2019-ben elkezdett utat. Introvertált, de magabiztos, egyszerű, de komoly tudást felmutató zene ez. A Mike Oldfield megközelítése a 70-es évekből.

Most itt van a folytatás, a „music for mist”. Megkértük Bernátot, hogy írjon róla pár sort. 

A Clear Noise mint egyéni, szóló projekt 2019 óta létezik.

Az idén megjelent lemez a 'Music for Mist' alapvetően filmzenés, ambient atmoszférájú.

Sárvári Kovács Zsolt a 'Yūrei' című számban dobjátékával gazdagította a lemezt.

A dalok többsége 2020-ban íródott, a mixinget és a masteringet pedig idén készítette el Válik László.

A borító egy részlet az 'Axon' című képemből. A borítóimat saját magam készítem.

Grafikusként kiemelten fontos számomra a vizuális megjelenés.

A zene és a kép kéz a kézben jár, egyik erősíti a másikat.

A lemez címe egyrészről utal Brian Eno Music for Films, Music for Airports című lemezeire, másrészről személyes vonatkozásokat hordoz magában.

Nem szeretném egy bizonyos stílusra korlátozni a zenémet. A lehető legtöbb irányzatból próbálom belevinni azokat az elemeket amiket közel érzek magamhoz.

Hangulatok megragadása, kifejtése a célom, ami gyakran kihat a szerkezetre.

Ez az anyag ebben az irányzatban mélyül el, ahogy az eddigi Clear Noise megjelenések, de új megoldásokkal. Azóta sok más irányba kísérleteztem ezért a jövőben másabb hangzású zenékre is lehet számítani.

A lemez az L.V. Records gondozásában jelent meg.

A Yūrei című számhoz készítettem egy kis visualt:
 

 

Bernát Válik László ismert zenész és hangmérnök fia. Az alább hallható, két éve készített podcastban beszélgettünk az apa-fia művészi kapcsolatáról. Bernát tervezi apja kiadójának a lemezborítóját, már gyerekkori rajzaiból is készült borító. Zenéjét Laci stúdiójában veszi fel, albumai az LV Records jóvoltából (és a Dalok.hu digitális terjesztésében) jelennek meg. 


Az eddig megjelent albumokat ITT töltheted le CD minőségben.

Az új album elérhetőségét a főbb platformokon ITT találod.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink