SZEGED  új  SZlN-ben  látja  jövő nyári  fesztiválévadot már tervezik a 2021-es SZIN-t!

2020. 08. 14.

Több mint 50 év után (A ZENEI!) nagyrendezvényeket betiltó kormányrendelet értelmében - a legnagyobb múltú hazai fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok, más fesztiválokhoz hasonlóan, idén elmarad. A szervezők azonban már a jövőt tervezgetik és ki is tűzték az időpontot: a tervek szerint 2021-ben a SZIN augusztus 25-28 között zárja majd a nyári fesztiválévadot.

1968-ban – a Woodstock megrendezése előtt egy évvel – „trapéznadrágos virággyerekek” szerte az országból indultak Szegedre, hogy részt vegyenek az akkor indult Szegedi Ifjúsági Napokon, hazánk első zenei fesztiválján. Az azóta eltelt, több mint 50 évben minden nyáron – különböző helyszíneken ugyan – a SZIN biztos pontot jelentett a hazai fesztiválozóknak. 2020-ban azonban a járvány elsöpörte a hazai fesztiválokat, aminek a Tisza-parti bulisorozat is áldozatául esett.

A SZIN szervezői, megköszönve a látogatók eddigi türelmét és támogatását, az idei elővételes jegyek sorsával kapcsolatban három választási lehetőséget nyújtanak és arra kérik a jegytulajdonosokat, hogy a SZIN weboldalán közzétett online nyilatkozat kitöltésével szeptember 30-ig nyilatkozzanak, mely lehetőséget választják. „Mindenképpen csak az online nyilatkozatot tudjuk elfogadni, ezért arra kérjük a SZINezőket, hogy ezen a fórumon közöljék szándékukat” – hívja fel a figyelmet Kolonics Erika főszervező.

Akik megtehetik és szeretnének segíteni, hogy jövőre minél jobb fesztivál várja a látogatókat, azokat arra kérik, hogy a már megváltott jegy összegével támogassák a SZIN-t.  A második opció arra ad lehetőséget, hogy az idénre megváltott jegyet a jövő évre vigye át, aki mindenképpen ki akar jönni a 2021-es fesztiválra. És harmadikként természetesen arra is van lehetőség, hogy a megváltott jegyeket visszaváltsák. Ez utóbbit azonban csak banki átutalással tudja teljesíteni a SZIN-t szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. „Személyes visszaváltásra és a jegyek árának készpénzes visszatérítésére sajnos nincs lehetőségünk” – tette hozzá a főszervező, aki felhívja a figyelmet arra is, hogy a nyilatkozat kitöltése során mindenki kellő alapossággal és figyelemmel járjon el. „Kérünk mindenkit, hogy még a beküldés előtt ellenőrizzék, hogy minden adatot megadtak-e, azok helyesek és a nyilatkozat valóban a tényleges szándékot tükrözi, mert utólagos módosításra sajnos nincs lehetőség”  - nyilatkozta a főszervező.

Felmerülő kérdésekkel kapcsolatban készséggel állnak rendelkezésre a helpdesk@szin.org e-mail címen és a 62/423-638-as telefonszámon, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont nyitvatartási idejében. 

Széljegyzet: Nagyon  ránk jár a rúd  idén, s a két pandémia  hullám  közötti "ablak  periódust" sem  sikerült  kihasználnunk,  mivel  abba  pont  belenyúlt az  aug.15.-re ütemezett  felülvizsgálati aktusig tartó időszak.

Pedig  elég valószínű,hogy július  közepétől  aug.  végig relatíve  veszélymentes,  körültekintéssel és  kellő  óvatossággal kényelmesen, biztonságosan  lebonyolithato lett volna számos  tömegrendezvény, főleg  ha  "valaki"  segitette volna ezen  létező lehetőség  realizálását  az események  látogatóinak dömping szerű  covid-tesztelése által. Igaz? Ez  csakis  akarat és döntés kérdése, nem a véletleneken  múló cselekvési mód. Kéretik "odafent" megfontolni a jövőre nézve! Ennek  a  tényleges és kivitelezhető  eszköznek  a  mellőzése,  a döntéshozókban sajnos (nyilvánvalóan) fel sem  merülő  mivolta tömegek  nyarát  árnyékolja be.  Kinek jó ez? 

Mindekozben: gyakorta  halljuk  a szektor érintettjeiről szóló és  általuk köztudatba  juttatott  közléseket, megállapításokat,  helyzetjelentéseket, amelyeknek magunk  is fórumot  biztositunk az   első  pillanatoktól. Érdekes módon  az kevesekben  tudatosodott, hogy mindezen  problemák közvetlen  érintettjei  azon ajtómunkatarsak is,  akik  a  pop-rock szektorral  kart karöltve  dolgoznak  együtt  szezonról szezonra. 

Talán nem mondok  vele újat:   nincs  koncert- és fesztiváltudósítás valós események  nélkül!

A szolidaritás és  az  empátia akkor  értekes  igazán, ha az kölcsönös.Mi naponta gondoltunk rátok, drága műveszek és eseményalkotó barátaink! Kitartás, válság sugallta ihletet és sok vészforgatókönyvet kívánunk! 

Kergessük el a világvégét ! 

(a.szerk. -   Ruthner  Oszkár)
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink